• BIST 100

    9530,47%-0,18
  • DOLAR

    32,47% 0,08
  • EURO

    34,69% 0,19
  • GRAM ALTIN

    2467,53% 0,23
  • Ç. ALTIN

    4201,71% 0,00

Ekrem İmamoğlu, projesini açıkladı

İmamoğlu, Suriyelilerle ilgili İBB bünyesinde Mülteciler Birimi kurulacağını söyledi.

Siyaset 11.06.2019 14:30:50 0
Ekrem İmamoğlu, projesini açıkladı

CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu, "İBB'yi borç sarmalı içine sokanlardan artık hiç kimseye fayda yok. İstanbul'a ihanet edenlere, ki bu cümleyi kendileri kullanmıştır, artık bu kent emanet edilemez" dedi. İmamoğlu, ulaşım, kreş, gıda ve israf gibi birçok konuda vaatlerini tek tek açıkladı. İmamoğlu, Suriyelilerle ilgili ise "Göreve gelir gelmez İBB bünyesinde 'Mülteciler Birimi' kuracağız." dedi.

Ekrem İmamoğlu, İstanbul'da Hayatı Kolaylaştıracak Çözümler Toplantısı'nda açıklamalarda bulundu. İmamoğlu'nun açıklamalarından satır başları şöyle:

"İSRAF DÜZENİ AYNI ŞEYLERİ KONUŞMAK ZORUNDA BIRAKTI"

İstanbul'u rant kapısı haline getiren bir avuç insan var. Bir avuç insana peşkeş çekiliyor. Gençlerimizin Ekrem abisi, büyüklerimizin övünç duyacakları bir evladı olmaya geliyorum. Yola çıktığımdan beri İstanbul'un kıymetli ailelerine hizmet edeceğimi anlatıyorum. İstanbul'un nimetlerini 16 milyon insana adil bir şekilde paylaştıracağım.

 

'Kimin parasını kime dağıtıyorsun' diyenler tekrar duysun, İstanbul'un nimetlerini 16 milyon kişiye paylaştıracağım. ?Çok zaman kaybettik, bu şehirdeki israf düzeni 3 ay sonra bizi aynı şeyleri yeniden konuşmak zorunda bıraktı.

Demokrasiyi, adaleti, hakkı yok sayan bir avuç insanın çıkarı yüzünden ülkenin, şehrin, insanımızın zamanı heba ediliyor. 16 milyon insanımızı mağdur eden bu haksızlık 16 milyonu hizmetten mahrum bırakan bu israf düzeni, inanıyorum ki 2 hafta sonra artık son bulacak. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde israf düzeni son bulacak. Karşımızda tam bir kopyala-yapıştır kampanyası var, çünkü üretemiyorlar.

İGDAŞ indiriminden bahsediyorlar. Yazın tam da ortası olduğunu, doğal gazın yakılmadığını hatırlatalım.

ULAŞIM VAATLERİ

Kaybettirdikleri zamanı telafi edecek kadar çok ama çok çalışacağız. 12 yaş altı tüm çocuklara ulaşımı ücretsiz yapacağız, 0-4 yaş arasındaki çocuklarımıza anneleriyle birlikte İstanbul ulaşımını ücretsiz hale getireceğiz. Ulaşımda ilk yarım saat içinde yapılacak tüm aktarmalar ücretsiz olacak.

"KENT GIDA KONSEYİ'NİN KURACAĞIZ"

İBB'yi borç sarmalı içine sokanlardan artık hiç kimseye fayda yok. İstanbul'a ihanet edenlere, ki bu cümleyi kendileri kullanmıştır, ihanet edenlere artık bu kent emanet edilemez.

Ne oldu da kimse tanzim satış noktalarını ağzına almıyor. Fakirliği, yoksulluğu afişe ederek milletle dalga geçtiğiniz bu seçim yatırımı neyi çözdü de apar topar kaldırdınız? Öyle günlük seçim yatırımlarıyla bu iş çözülmez, mutlak bir ciddiyet ister. Bölgedeki üreticileri destekleyeceğiz. İstanbullu toprakla buluşacak, kent nefes alacak.

Kent Gıda Konseyi'ni kuracağız. Özellikle yoksul kesimlerin sağlıklı gıdaya ulaşmasına yönelik politikalar geliştireceğiz. Kuracağımız mahalle mutfaklarıyla vatandaşın ucuz ve sağlıklı gıdaya erişiminde önemli bir rol üstleneceğiz. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İstanbullu kadınların ilk müşterisi olacak. Kadınları ekonomik olarak mutlaka ama mutlaka güçlendireceğiz.

ANNELERE, ÇOCUKLARA VE GENÇLERE YÖNELİK VAATLER

İstanbullu 0-4 yaş aralığında çocuğu olan anneler, İBB'nin sosyal tesislerinden yüzde 40 indirimli faydalanacak. İlk hedefimiz pahalı yaşamı ucuzlatmak.

İstanbul'da kreşsiz mahalle bırakmayacağız, imar yönetmeliğine getireceğimiz yeni düzenlemeyle yapılacak site tipi yapılara kreş yapmayı zorunlu hale getireceğiz. İstanbul Çocuk Fonu kuracağız. Çocukların suça sürüklenmesini engellemek için elimizden gelen tüm gayreti göstereceğiz.

İstanbullunun parası bir avuç insanın zenginleşmesi için değil çocuklarımızın geleceği için harcanacak. Uyuşturucu ile mücadele edeceğiz. Bağımlılıkla mücadele merkezi kuracağız. Çocuk istismarı ile mücadele edeceğiz. Bu şehirdeki çocukların asla yalnız bırakmayacak Ekrem abileri olmaya söz veriyorum.

İstanbul'u gençler için yaşanmaz olmaktan çıkaracağız. Onlara her türlü olanağı sunacağız. Saraçhane Gençlik Kütüphanesi'ni hızlıca hayata geçireceğiz. Belediyeyi gençlerle birlikte yöneteceğiz. Uygun fiyata nitelikli bir dil eğitimi alma noktasında hazırlıklarımızı yapmış olacağız. Gençlerimize ucuz, dünyanın farklı dillerini öğrenme fırsatı sunacağız. Genç kart ile toplu taşımadan ve İBB ait tesislerden yüzde 40 indirimden yararlanacaklar. Gençlere yurt ve burs imkanı sağlayacağız. İstanbul gençlerin içinde yaşamaktan mutluluk duyacağı bir ortama dönüşecek.

İŞSİZLİK

Gençlerimiz iş bulma ümitlerini kaybetmiş durumda, Türkiye son 30 yılın en yüksek işsizlik seviyesine ulaştı. Çok vahim bir durum. İşsizliği mutlaka yenmek zorundayız. Gençlerimiz iş bulma umutlarını kaybetmiş durumda. Her 3 gencin birisi işsiz. Toplam işsizlik oranını tek hanelere düşüreceğiz. Önce bunlar belediyenin işi değil deyip sonra farlı şeyler yapanlar gibi yapmayacağız. Bölgesel istihdam ofisleri kuracağız.

ÖĞRENCİLERE BURS MÜJDESİ

Üniversite okuyan gençlerimizi de biraz olsun rahatlatmak, ailelerinin maddi yükünü biraz olsun hafifletmek için onlara burs ve yurt imkânı sağlayacağız. Toplamda 75 bin, üniversite okuyan ve ailesinin maddi durumu yetersiz öğrenciye kayıtlı olduğu programın eğitim süresi kadar, aylık 400 TL karşılıksız burs vereceğiz. Sadece İstanbul'da okuyan öğrencilere değil aynı zamanda ailesi İstanbul'da yaşayıp şehir dışında okuyan gençlerimiz de burslardan faydalanacak. Toplamda 10 bin öğrencimizin faydalanabileceği, 500 kişi kapasiteli, 12 kadın ve 8 erkek öğrenci yurdunu da derhal hayata geçireceğiz.

GÖÇMENLERLE İLGİLİ PROJE

İstanbul'da üzerine çok ciddi bir şekilde eğilmemiz gereken bir başka büyük sorun daha var, mülteciler. Bu sorun, bugün artık İstanbul'un en yakıcı konularından biri haline gelmiştir. İstanbul'da, 1 milyon civarında Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmayan insan yaşıyor. Resmi rakamlara göre, kayıtlı 547 bin Suriyeli göçmen var. Yani toplam il nüfusunun yüzde 4'üne yaklaşan bir oran.

Göreve gelir gelmez İBB bünyesinde 'Mülteciler Birimi' kuracağız. Öncelikle İstanbul'da yaşayan göçmenlerin nerede, nasıl, hangi koşullarda yaşadığına ilişkin ayrıntılı bir envanter çalışması yapacağız. Sorunları net olarak tespit edeceğiz. Nihai olarak göçmenlerin kendi memleketlerine dönüşlerinin sağlanması için çalışacağız.

KÜRTÇE'YLE İLGİLİ SORUYA CEVAP VERDİ

Açıklamalarının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan İmamoğlu, Kürtçe eğitimle ilgili soruya "Kürtçe türküler, şarkılar, bu kültürün parçası. Diğer dillerde olduğu gibi, Kürtçe dil konusunda talep olduğu kadar hizmet vereceğiz. Bundan hiç kimse şüphe duymasın" yanıtını verdi.


Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, kamuda tasarruf dönemi başlıyor

AK Parti'de her şey silbaştan, büyük değişim yaşanacak!

Van'da balık avı için 3 aylık yasak başladı

Selektörle radar uyarısı yapanların cezaları iptal edildi

Van TSO'dan "Bayram Mesajı"

Günün en güzel haberi! Kadir İnanır hastaneden taburcu oldu

Van'da DEM Partililer, sokakları Temizlemeye, süpürmeye başladı

Kayseri Pınarbaşı'nda MHP'li vekil Devletin hakimine küfür etti

Seçimden sonra ilk okkalı zam sigaraya geldi

Van'da mazbata krizi çözüldü DEM Parti'ye verilecek

Bayram Üstü Van Esnafına Darbe. Şehir savaş alanına döndü

Enflasyon yıllık bazda yüzde 68,50 oldu.

Van TSO: Yanlıştan dönülmeli Uyarısı yaptı

Van Valiliğinden Yasak Kararı!

Mazbata AK Parti adayı Abdulahat Arvas'a verilecek

Van'da Belediye Başkanlığı El Değiştirebilir mi?

YSK açıkladı, Hangi parti kaç belediye kazandı?

Resmi olmayan sonuçlara göre Van İlçe sonuçları

Resmi Olmayan sonuçlara göre Van 31 Mart 2024 Yerel Seçim Sonuçları

TFF''nin liyakatsizliği Türk Futbolunu bitirme noktasına getirdi!

Muhtar adayının Çakarlı araçlarla ne işi olabilir?

Seçimlerde oy kullanmayanlara cezası var

Bitigen itiraf etti, Galatasaray'ı Şampiyon yapmacıklarının itirafıdır!

Edremit Belediyesi projelerle örnek oluyor; kendi enerjisini üretecek!

Sadet Partili İlhan: Van’ı yaşanabilir hale getireceğiz

Van OSB'den yerel yönetimler için sorun ve çözüm yolları

Karabük üniversitesi öğrencileri neden huzursuz!

Van Bağımsız Büyükşehir Belediye Başkan Adayı İdris Ahi'nin mitingine yoğun ilgi

Kadir İnanır'ın sağlık durumu nasıl? en yakınından açıklama geldi!

Başkan Adayı Oflas Vatandaşın sıkıntılarını dinliyor.

Yükleniyor

İsveç, NATO'ya resmen üye oldu

Suudi Arabistan'da yasal içki satışı başlıyor!

İsrail askerleri, Filistinlileri soyup işgence ediyor dünya sadece izliyor.

Kan Sevici İsrail, Katar'ı açık açık tehdit etti

Alçaklığın böylesi tarihte görülmemiştir

İsrail ile Hamas ateşkes mi yapacak? Hamas lideri Heniyye duyurdu!

İsrail ordusu gazze'de büyük darbe yedi

Erdoğan'dan İsrail'e tarihi ayar

Bunlar yürek yemiş. İsrailli siyasetçi bu kez de Rusya'yı tehdit etti

İsrail neden vatandaşlarının Türkiye'yi terk etmesini istedi?

Seçimden sonra ilk okkalı zam sigaraya geldi

Enflasyon yıllık bazda yüzde 68,50 oldu.

Sağlık Bakanlığı'na 8 bin işçi alınacak!

TÜRK-İŞ Genel Başkanı: Kamu işçileri enflasyon altında eziliyor dedi

Enflasyon Ocak ayında yıllık bazda yüzde 64,8 oldu

Buna biri dur desin artık! Benzine 95 kuruş zam geliyor

Ne güzel Ekonomi; her şeye 15 dakikada bir ZAM haberi geliyor!

Dolar ve euro haftaya yüksek başladı

Araç muayene ücretlerindeki artış vatandaşı çileden çıkarttı

Vay Babam vay! Okkalı ÖTV zamlar geliyor!

Türksat 5B uydusu törenle hizmete girdi

1 Haziran'dan itibaren trafik sigortaları yüzde 25 artacak

Selçuk Bayraktar'dan heyecanlandıran açıklama!

Türkiye yine zamla uyandı! LPG oto gaza rekor zam

cep telefonlarında KDV oranı yüzde 1'e indirildi

TÜBİTAK 1512 BİGG START ONE 2021 / 1. Çağrı Başvuruları Devam Ediyor

Van'da araç tamir ve onarımında yeni soluk GARAJ İSTANBUL

WhatsApp'ın tartışmalı güncellemesinde Türkiye farkı

WhatsApp'a soruşturma: Veri paylaşılması zorunluluğu durduruldu

Cumhurbaşkanlığı'ndan sonra kamu da BiP'e geçiyor

TFF''nin liyakatsizliği Türk Futbolunu bitirme noktasına getirdi!

Bitigen itiraf etti, Galatasaray'ı Şampiyon yapmacıklarının itirafıdır!

Fenerbahçe, Union Saint-Gilloise'yi silindir gibi ezdi

PFDK'dan Icardi'ye aferin iyi yapmışsın gibi komik ceza

Galatasaray'dan ülke puanına darbe. farklı yenildiler.

Futbolda yeni uygulama! Mavi kart uygulaması geliyor

Galatasaray, Bandırmaspor'u Yine hakemlerle 4-2 yendi

Bakan Yardımcısı Enes Eminoğlu Van'da Gençlerle Buluştu

Sicili Bozuk Bursaspor takımı yine terör estirdi.

TFF ve Hakem hataları yüzünden Türk Futbolu değer kaybetmeye devam ediyor

Van TSO'dan "Bayram Mesajı"

Mustafa Kemal Atatürk'ü aramızdan ayrılışının yıl dönümünde sevgi, saygı ve hasretle anıyoruz

Başkan Tanış, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı mesajı

Cumhurbaşkanı'ndan 29 Ekim mesajı

Cumhuriyetimizin 100. Yılı Kutlu Olsun!

Hoşap Kalesi'nde Restorasyon Çalışmaları Devam Ediyor

BAŞKAN AKMAN’IN ’30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI’ MESAJI

Tuşba Belediye Başkanı Salih Akman’nın Bayram Mesajı

Başkan Say'dan Kurban Bayramı Mesajı

İPEKYOLU’NDA KURBAN SATIŞ VE KESİM YERLERİ BELİRLENDİ

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 32 28 1 3 53 87
2.Fenerbahçe 32 27 1 4 57 85
3.Trabzonspor 32 16 12 4 12 52
4.Beşiktaş 32 14 12 6 4 48
5.Rizespor 32 14 12 6 -4 48
6.İstanbul Başakşehir 32 13 12 7 4 46
7.Kasımpaşa 32 13 12 7 -2 46
8.Sivasspor 32 11 10 11 -5 44
9.Antalyaspor 32 10 10 12 -1 42
10.Alanyaspor 32 10 10 12 -5 42
11.Adana Demirspor 32 9 10 13 5 40
12.Samsunspor 32 10 14 8 -6 38
13.Ankaragücü 32 8 11 13 -1 37
14.Kayserispor 32 10 12 10 -9 37
15.Konyaspor 32 8 12 12 -11 36
16.Hatayspor 32 7 13 12 -8 33
17.Gazişehir Gaziantep 32 8 17 7 -15 31
18.Fatih Karagümrük 32 7 16 9 -6 30
19.Pendikspor 32 7 16 9 -28 30
20.İstanbulspor 32 4 21 7 -34 16