-
BIST 100
15885,70%-1,48
-
DOLAR
44,36% 0,05
-
EURO
51,37% 0,13
-
GRAM ALTIN
6370,19% -0,83
-
Ç. ALTIN
10614,40% -3,08
2025 LGS sonuçları açıklandı sonuçlar için linki tıklayın
Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınav sonuçları açıklandı. 14-24 Temmuz tarihlerinde tercih süreci başlayacak. Tercihler e-Okul üzerinden yapılabilecek. Yerleştirme sonuçları ise 4 Ağustos'ta açıklanacak.
Öğrencilerin bir aylık heyecanlı bekleyişi sona erdi. 15 Haziran'da yapılan Liselere Geçiş Sistemi ( Lgs ) kapsamındaki merkezi sınav sonuçları bugün açıklandı.
SINAV SONUÇLARI İÇİN TIKLAYIN.
719 ÖĞRENCİ TÜM SORULARI DOĞRU YANITLADI
Sınava başvuru yapan 1 milyon 10 bin 916 adaydan 963 bin 142'si sınava katıldı, sınava katılım oranı yüzde 95,27 olarak gerçekleşti. 719 öğrenci tüm soruları doğru yanıtladı LGS kapsamındaki merkezi sınav sonuçlarına göre, 719 öğrenci, tüm soruları doğru yanıtlayarak 500 tam puan aldı.
TERCİHLER 14-24 TEMMUZ'DA E-OKUL'DAN YAPILACAK
Tercih süreci, 14 Temmuz Pazartesi günü başlayıp 24 Temmuz Perşembe günü saat 17.00'ye kadar devam edecek. Yerleştirme sonuçları ise 4 Ağustos'ta açıklanacak. Tercih işlemleri e-Okul üzerinden gerçekleştirilecek.
YEREL YERLEŞTİRMELERDE 5 OKUL HAKKI BULUNUYOR
Liselere yerleştirmeler; yerel, merkezi ve pansiyonlu okullar olmak üzere üç kategoride yapılacak. Sınava girmeyen öğrenciler, tercihlerini 'yerel yerleştirmeye' göre yapacak. Yerel yerleştirmeler; adres, okul başarı puanı ve devamsızlık kriterlerine göre gerçekleştirilecek. İlk 3 okulu ikamet adresinin bulunduğu kayıt alanından seçmek şartıyla en fazla 5 okul tercihinde bulunulacak.
Sınavla öğrenci alan liseler için LGS puanı ve yüzdelik dilim esas alınacak. Pansiyonlu okullar için tercih yapmaksa isteğe bağlı olacak.
TERCİH SÜRECİ İÇİN "VELİ KILAVUZU" YAYIMLANDI
Milli Eğitim Bakanlığı bu süreçte velilere destek olmak amacıyla "Veli Kılavuzu" yayımladı. Kılavuzda velilere yönelik, "Tercih döneminde baskıcı ve karar verici tutum yerine bilgilendirici ve rehberlik edici bir tutum sergileyebilirsiniz." şeklinde öneriler yer alıyor. Çocukların kıyaslanmaması, gelişim süreçlerinin dikkate alınması uyarısı yapılıyor. Kılavuza, Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğünün internet sitesinden ulaşılabiliyor.
Van TSO’dan bir ilk: UR-GE Projesi kabul edildi!
Özgür Özel'den vatandaşı rahatlatacak öneriler
İran'dan ABD ile ateşkes görüşmeleri için ağır şartlar
Baharın Müjdecisi Van'da Nevruz Bayramı kutlandı
İran İsrail'de 5 şehrini vurdu 200’den fazla ölü var
Elveda Ya Şehri Ramazan
Van TSO’dan Ramazan Bayramı mesajı
Takva’dan Net Mesaj: “Gündemimiz Seçim Değil, Proje Üretmek”
MSB: Van hudut hattında 4 kilo 60 gram uyuşturucu ele geçirildi
Maliye Bakanı Şimşek Korkuttu
İran'dan ABD'ye darbe üstüne darbe. ABD kör oldu
Acımızı Paylaşan Herkese Minnettarız. İnsan Dostlarıyla vardır!
Van Ticaret ve Sanayi Odası'ndan Outlet Fest'e tepki! Yerel esnafımızı destekleyelim çağrısı
Van Milletvekilleri Kapıköy Gümrük Kapısı'nda incelemelerde bulundu
Nihayet Çin beklenen adımı attı!
Akaryakıta her gün yapılan zam vatandaşı çileden çıkartı
696 sayılı KHK ile kamuda sürekli işçilere tayin hakkı geldi
İRAN; "TRUMP ABD HALKINI HAKSIZ BİR SAVAŞA SÜRÜKLEDİ" "500'DEN FAZLA ABD ASKERİ HAYATINI KAYBETTİ"
Bir ülke daha savaşta tarafını seçti: Bu asla kabul edilemez!
İRAN'DAN TÜRKİYE AÇILAMASI! DOST VE KAREDŞ ÜLKE TÜRKİYE' YE FÜZE ATMADIK
Bakanı Gürlek'ten Avukatları mutlu edecek haber! "Avukatlar toplumun vazgeçilmezidir.
AKARYAKITA CUMHURİYET TARİHİNİN EN YÜKSEK ZAMMI GELİYOR!
İran füzeyle vurdu! çok sayıda ABD askeri öldü
İran; Netanyahu'nun Ofisini vurduk, akıbeti meçhul
Kim Jong-un'dan ABD ve İsrail'e delikanlıysanız banada saldırın gibi sözler.
İran'dan Trump'a yalanlama: ABD ile müzakere etmeyeceğiz
Türkiye-İran sınır kapıları kapatıldı
İrandan’dan misilleme geldi. Çok sayıda füze fırlatıldı.
ABD ve İsrail, İran'a saldırı başlattı!
AK Parti Van İl Başkanlığından Yoğun Ramazan Programı
Yükleniyor




