• BIST 100

    9185,9%-1,65
  • DOLAR

    39,54% 0,16
  • EURO

    45,50% 0,15
  • GRAM ALTIN

    4308,22% 0,18
  • Ç. ALTIN

    6938,21% 0,13

Berat Albayrak istifa etti mi?

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın Instagram hesabından 'istifa açıklaması' yapıldı

Gündem 9.11.2020 08:54:16 0
Berat Albayrak  istifa etti mi?

Bakan Albayrak'ın resmi Instagram hesabından yapılan paylaşım şöyle:

"Yaklaşık beş yıldır sürdürdüğüm bakanlık görevime sağlık sorunlarım nedeniyle devam edememe kararı aldım. Bundan sonraki süreçte artık zamanımı uzun yıllardır zorunluluktan ötürü ihmal ettiğim ve bana desteğini hiçbir zaman esirgemeyen annem, babam, eşim ve çocuklarıma ayıracağım.

Çok büyük hedeflerle çıktığımız bu yolculukta gerçekleşecek olan bayrak değişimiyle yeni gelen arkadaşlarımız Cumhurbaşkanımızın liderliğinde Büyük ve Güçlü Türkiye hedefine her zamankinden daha kararlı ve emin adımlarla devam edeceklerdir.

Enerjide olduğu gibi ekonomide de ektiğimiz tohumlar çokta uzak olmayan bir gelecekte koca koca çınarlara dönüşecek ve ülkemizi tam bağımsızlık hedefine ulaştırdığına şahit olacağız inşallah. Bundan en ufak bir şüphem yoktur.

Bu 5 yıllık süre zarfında benimle bu zor ama kutsal yükü yüklenen tüm yakın mesai arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Çokça hakkım geçmiştir haklarını helal etsinler. At izinin it izine karıştığı, Hak ve batılı ayırt etmenin zorlaştığı böyle çetin bir zamanda bizlerin samimiyetine inanarak dua eden her bir vatandaşımızdan Rabbim razı olsun.

Türkiye tarihindeki belki de en kritik dönemlerden sayılacak bu 5 yıllık süre zarfında ülkeme ve ümmete hizmet etmeyi bana nasip eden Rabbime sonsuz hamdolsun.

Gaybı, kalpleri ve hakiki niyetleri bilen mutlak güç sahibi Cenab-ı Allah bizleri Sırat-ı Müstakim'den ayırmasın"

Son Dakika: Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, sağlık sorunları nedeniyle görevinden istifa etti

BLOOMBERG: İSTİFA TEYİT YA DA İNKAR EDİLMEDİ

Öte yandan, Bloomberg'in Berat Albayrak'ın istifasına ilişkin yaptığı haberde, iki bakanlık sözcüsüyle konuşulduğu, hesabının doğruluğunun onaylandığı ancak istifa kararının henüz teyit ya da inkar edilmediği ifade edildi.

"İSTİFANIN KABUL EDİLMEYECEĞİNİ DÜŞÜNÜYORUM"

Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan da, Bakan Albayrak'ın istifasına ilişkin yaptığı açıklamada, "Berat Albayrak yerli, milli olarak enerjide yaptıklarını ancak anlayanlar ekonomide de ülkemizin 2023 hedeflerime ulaşması için sayısız hizmeti hayata geçirdiğini göremezler. İstifanın kabul edilmeyeceğini ümit ediyorum. Ülkemizin, Milletimizin ve Ümmetimizin size ihtiyacı var" ifadelerini kullandı.

"GÖREVİNİN BAŞINDA DEVAM ETMESİNİ DİLİYORUZ"

AK Parti Grup Başkanvekili ve İstanbul Milletvekili Mehmet Muş, "Bakanımız Sayın Berat Albayrak çok zor bir süreçte görev üstlendi. Kendi ayakları üzerinde duran milli bir ekonomi için önemli adımlar attı. Özverili çalışmalarına bizzat şahidiz. Cumhurbaşkanımızın da tensipleriyle görevinin başında devam etmesini temenni ediyoruz" dedi.

"MEVCUT HABERLER ÜZERİNDEN DEĞERLENDİRME YAPMAK DOĞRU OLMAZ"

AK Parti Grup Başkanı ve Ankara Milletvekili Naci Bostancı, "Berat Albayrak bakanımız şahsen açıklama yapmadan mevcut haberler üzerinden değerlendirme yapmak doğru olmaz. Yıllardır bu ülkeye milletimize fedakarca yaptığı hizmetleri biliyor ve ayni şekilde devamını diliyoruz. Konu her bakımdan Cumhurbaşkanımızın takdirindedir" paylaşımında bulundu.

BAKANLIK YETKİLİSİ, İSTİFAYI DOĞRULADI

BBC Türkçe'ye konuşan Hazine ve Maliye Bakanlığı yetkilisi ise Albayrak'ın istifasının doğru olduğunu açıkladı. Aynı yetkili, istifanın kabul edilip edilmediğine yönelik soruya, henüz belli olmadığı cevabını verdi.

BERAT ALBAYRAK KİMDİR?

Berat Albayrak (d. 21 Şubat 1978, İstanbul), Türk iş insanı ve siyasetçi. Türkiye Hazine ve Maliye Bakanı olarak görev yapmaktadır. Haziran 2015 ve Kasım 2015'teki genel seçimlerde Adalet ve Kalkınma Partisi milletvekili olarak meclise giren Albayrak, 2015-2018 yılları arasında Türkiye Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı olarak görev aldı. 10 Temmuz 2018'den beri hazine ve maliye bakanlığı görevini sürdürmektedir. Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kızı Esra Erdoğan ile evlidir. Berat Albayrak, 21 Şubat 1978'de İstanbul'da doğdu. Babasının adı Sadık, annesinin adı Kıymet'tir. Serhat adında bir ağabeyi olan Albayrak aslen Trabzon'un Dernekpazarı ilçesinin Yenice köyündendir. Lise eğitimini Fatih Kolejinde tamamlayan Albayrak, İstanbul Üniversitesi İngilizce İşletme Bölümünden mezun oldu. 2002 yılında New York'taki Pace Üniversitesi Lubin School of Business'te finans üzerine yüksek lisans yaptı. Kadir Has Üniversitesi Bankacılık ve Finans Bölümünde Elektrik Enerjisi Üretiminde Yenilenebilir Enerji Kaynakları ve Finansmanı: Bir Uygulama adlı teziyle doktora derecesini aldı.

BERAT ALBAYRAK'IN KARİYERİ

İşletme Yönetimi Yüksek Lisansı (M.B.A) eğitimi sırasında Çalık Holding bünyesinde görev aldı. 2002-2006 yılları arasında Çalık Holding'in Amerika Birleşik Devletleri ofisinde finans direktörlüğü yaptı. 2006 yılında ABD'den Türkiye'ye dönen Albayrak, holdingin Mali İşler Genel Müdür Yardımcılığı görevine atandı. 2007 yılında Çalık Holding'e Genel Müdür olarak atandı. Albayrak, aynı zamanda grup içi firmalarda da Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapmaktadır. 2013 yılının sonunda özel sektörden ayrılarak Sabah Gazetesi'nde köşe yazarı olarak görev alan Albayrak, Marmara Üniversitesinde de bankacılık ve finans alanında ders verdi ve birçok sivil toplum kuruluşunda çeşitli görevler üstlenmektedir.7 Haziran 2015 seçimlerinde Adalet ve Kalkınma Partisinden (AK Parti) milletvekili olarak Türkiye Büyük Millet Meclisine girdi. 1 Kasım genel seçimleri sonrasında Ahmet Davutoğlu başbakanlığında kurulan 64. Hükûmette Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'na getirildi. Binali Yıldırım tarafından kurulan 65. Hükûmette bu görevine devam etti. 2017 Anayasa Değişikliği Referandumu'nda kabul edilen cumhurbaşkanlığı hükûmet sistemi sonrasında gerçekleştirilen 2018 Genel Seçimleri'nin ardından kurulan 66. Hükûmette Türkiye Hazine ve Maliye Bakanlığı görevine atandı.

İran Tel Aviv ve Hayfa'yı bombalamaya devam ediyor!

Van İpekyolu Belediyesi Maraş caddesini güzelleştiriyor

Van (TSO)'dan yerel üretime destek

Ümit Özdağ tahliye edildi

Van'da Belediye Eş Başkanı istifa etti!

Tuşba Belediyesi'nden Mezuniyet Etkinliklerine Destek

Van’da 2. Çocuk Edebiyatı Fuarı Açıldı

Akaryak yerinde durmuyor! Tabela 5 günde 3. kez değişti

Kronik hastalılar için çözüm buldum diyen bilim adamlarına ne oluyor?

İsrail-İran savaşında 4. gün!

MOSSAD ajanları bir bir yakalanıyor

*Van Kahvaltısı Türkiye’yi birinciliğe taşıdı*

*Van TSO’dan Kurban Bayramı mesajı*

İnfaz paketi kanun teklifi kabul edildi. kimler faydalanacak?

Vanlılar sabaha kadar kutlama yaptı. Vanspor, 1. Lig'e yükseldi

Van’da "Beyin Ölümü Tanısı ve Donör Bakımı" konulu sempozyum

Vanspor FK ve Elazığspor'a Cezalar Açıklandı

Mahkemeden vicdanları yaralayan karar! Kerem Kınık'ın kızı Zehra serbest bırakıldı

Türkiye'nin kilitlendiği maç tatil edildi Elazığspor hükmen mağlup!

FETÖ operasyonları devam ediyor! 33 şüpheli daha gözaltına alındı

Üniversitede bir acayip olay. Dekanın profesörlüğü iptal edildi!

Van'da 4 projenin açılışı yapıldı!

Kurban Bayramı tatili uzatılmadı! salı günü mesai var.

Uyuşturucu Operasyonunda 90 Kilo Uyuşturucu Ele Geçirildi

Vanspor, Play-Off Yarı Finalinde. Vanspor rakibini 4-1 Yendi

İç İşleri Bakanlığından FETÖ mensuplarına ağır darbe! 63 kişi göz altına alındı

Avrupa Birliğin 'den Suriye'ye Müjde; Suriye 'de köklü değişim

Büyük cezalar geliyor; Araç kullanırken telefonla konuşmak yasak!!!

Cerrahi Profesör bıçak parası adı altında aldığı rüşvetten dolayı gözaltına alındı

PKK'nın kendini feshi sonrası nasıl bir yol izlenecek?

Yükleniyor

İran Tel Aviv ve Hayfa'yı bombalamaya devam ediyor!

İsrail-İran savaşında 4. gün!

MOSSAD ajanları bir bir yakalanıyor

Hindistan ve Pakistan arasında savaş başladı

Nur_VAN Yemekçilik hizmette!

Güney Kıbrıs'ta yeni terör örgütü kuruldu!

Kim Jong-un ABD'ye açık açık meydan okudu

İsrail ateşkesi bozdu! Netanyahu can almaya devam ediyor

SDG ile Suriye hükümeti arasında 8 maddelik anlaşmada neler var?

Suriye karıştı çatışmalar alevleniyor! 71 kişi öldü

Van (TSO)'dan yerel üretime destek

Akaryak yerinde durmuyor! Tabela 5 günde 3. kez değişti

Büyük cezalar geliyor; Araç kullanırken telefonla konuşmak yasak!!!

Enflasyon verileri sonrasında zamlı memur maaşları

O ülkede enflasyon sıfıra indi

TÜİK Nisan ayı enflasyon oranını açıkladı

600 bin kamu işçisini kapsayan toplu iş sözleşmesindeki maddeler nelerdir?

Altının fiyat artışı durmuyor!

Yüzbinlerce kamu işçisinin zam pazarlığı bugün başlıyor

Elektrik faturalarına devlet desteği!

Motorine zam; Batıda 47 lira 90 kuruş doğu illerine gittikçe 50 lirayı görecek

Van YYÜ, TSO ve TOBB Arasında Girişimcilik Protokolü İmzalandı

Yabancı telefonların bandrol ücretleri kadar oldu

e-Devlet'e bomba bir hizmet daha geliyor

Instagram'da son durum ne?

Türksat 5B uydusu törenle hizmete girdi

1 Haziran'dan itibaren trafik sigortaları yüzde 25 artacak

Selçuk Bayraktar'dan heyecanlandıran açıklama!

Türkiye yine zamla uyandı! LPG oto gaza rekor zam

cep telefonlarında KDV oranı yüzde 1'e indirildi

Vanlılar sabaha kadar kutlama yaptı. Vanspor, 1. Lig'e yükseldi

Vanspor FK ve Elazığspor'a Cezalar Açıklandı

Türkiye'nin kilitlendiği maç tatil edildi Elazığspor hükmen mağlup!

Vanspor, Play-Off Yarı Finalinde. Vanspor rakibini 4-1 Yendi

Tüm derbilerde ve dönüm noktası olan maçlarda yenilen Mourinho'dan olay sözler

sakinleştirmek yerine polis futbolcuya kafa attı!

Petrolspor'dan bir şampiyonluk daha

Rangers Fenerbahçe rövanşı 13 Mart Perşembe günü

Ramazan’ın gelişiyle Edremit’te denetimler başladı

Galatasaray-Fenerbahçe maçının muhtemel 11'leri

*Van TSO’dan Kurban Bayramı mesajı*

Kurban Bayramı tatili uzatılmadı! salı günü mesai var.

Van TSO iftarda Van basınıyla bir araya geldi

Ramazan Ayında Fetva Hattı'na Yoğun Talep

Vanlı kadınların 'Hediyelik ürünler tanıtım ve pazarlama' sergisi açıldı.

Diyanet 2025 yılı fitre miktarı açıkladı

14’üncü Van Doğu Anadolu Turizm ve Seyahat fuarı tanıtıldı

Van Tanıtım Günleri İstanbul'da Büyük İlgi Gördü

‘Gurme ve Gastronomi Fuar’ı değerlendirildi

Van Gurme ve Gastronomi Fuarı

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 36 30 1 5 60 95
2.Fenerbahçe 36 26 4 6 51 84
3.Samsunspor 36 19 10 7 14 64
4.Beşiktaş 36 17 8 11 23 62
5.İstanbul Başakşehir 36 16 14 6 4 54
6.Eyüpspor 36 15 13 8 5 53
7.Trabzonspor 36 13 11 12 13 51
8.Göztepe 36 13 12 11 9 50
9.Rizespor 36 15 17 4 -6 49
10.Kasımpaşa 36 11 11 14 -1 47
11.Konyaspor 36 13 16 7 -5 46
12.Alanyaspor 36 12 15 9 -7 45
13.Kayserispor 36 11 13 12 -12 45
14.Gazişehir Gaziantep 36 12 15 9 -5 45
15.Antalyaspor 36 12 16 8 -25 44
16.Bodrum FK 36 9 17 10 -17 37
17.Sivasspor 36 9 19 8 -16 35
18.Hatayspor 36 6 22 8 -27 26
19.Adana Demirspor 36 3 28 5 -58 2