Tarih: 28.10.2020 11:56

DİLİNDE KURAN ÖZÜNDE MÜNAFIK OLANLAR!

Facebook Twitter Linked-in

Ne zamandır yazmaya çalıştığım ama düzelir dediğim ve sabır ettiğim ‘’ dini yozlaştıran kişilikler’’

 Bu durum artık içinden çıkılmayacak hal aldı ve vicdanı yaralar şekle geldi.

Yapılan araştırmalara göre;

 *sadece yakıştığı için örtünüyorum diyen kişiler

*Toplumda kabul görmek için örtünüyorum diyen kişiler

*Bir kurumda çalışıyorsa daha rahat birimlerde çalışmak için örtünüyorum diyen kişiler

*Kurumlarda üst görevlere gelmek için örtünüyorum diyen kişiler…

 

Dini kendine siper etmek, her türlü münafıklığı yapmak tarih öncesine dayanır!

 

Yalan, münafıkların kendilerini mümin topluluğunun içinde gizleyebilmek, sahtekarlıklarını örtebilmek için en çok başvurdukları yollardan biridir.
Onlar, yeminlerini bir siper edindiler, böylece Allah’ın yolundan alıkoydular. Artık onlar için alçaltıcı bir azab vardır. (Mücadele Suresi, 16)

 

Münafığın en belirgin özelliklerinden biri de, her ne kadar kendisini güçlü göstermeye çalışsa da, en küçük bir olayda dahi hemen ümitsizliğe ve karamsarlığa kapılmasıdır. Ancak kendisini dışarıya karşı bu şekilde tanıtmaz. Çok güçlü bir imana sahip olduğunu söyler, her ne olursa olsun doğru yoldan sapmayacağına, her şartta Allah’ın rızasını arayacağına, her işinde Allah’a tevekkül edeceğine dair konuşmalar yapar. Fakat tüm bunlar sadece konuşmalarında kalır; anlattıkları ile gerçek hayatta verdikleri tepkiler birbiriyle tamamen çelişir. Rahatını kaçıracak, onu belki de ruhen ve bedenen zora sokacak en ufak bir olay karşısında hemen kişiliğindeki zayıflık kendini belli eder.

 

Münafıklar iman ettikleri için, Allah’tan korktukları ve Allah’a olan sevgilerini ifade etmek için değil, kendilerini mümin gibi gösterebilmek için namaz kılarlar. Allah Kuran’da insanların rızası için namaz kılanlardan şöyle bahsetmektedir:

“İşte (şu) namaz kılanların vay haline,

Ki onlar, namazlarında yanılgıdadırlar,

Onlar gösteriş yapmaktadırlar.” (Ma’un Suresi, 4-6)

Sevgili okurlarım, münafıklık yolunda olanları uyarmak ve doğru yolu göstermek, onların kendilerine gelmesi için telkinlerde bulunmak ümmet olarak aslı görevimizdir lakin bunun da ahrette hesabı vardır.

Yeni bir yazıda görüşmek üzre kalın sağlıcakla.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —