-
BIST 100
15885,70%-1,48
-
DOLAR
44,36% 0,05
-
EURO
51,37% 0,13
-
GRAM ALTIN
6370,19% -0,83
-
Ç. ALTIN
10614,40% -3,08
Haberlerde İsrail Vurdu yazıyor ama vuran Amerika
İsrail-İran savaşında 11. gün de şiddetli çatışmalarla başladı. İsrail, İran'ın batı, doğu ve merkezindeki 6 havaalanına saldırı düzenlerken, 15 uçak ve 1 helikopteri imha etti. İsrail ordusu "İran rejimine ait F-14, F-5 ve AH-1 t
İran'ın Fordo, Natanz ve İsfahan'daki nükleer tesislerini "Gece yarısı çekici" ismini verdiği operasyonla hedef hedef alan ABD'nin fiilen ve resmen dahil olduğu İsrail - İran savaşı 11'inci gününde.
Dün gece yarısı düzenlenen saldırıyı bizzat duyuran ABD Başkanı Donald Trump, muhteşem bir başarı elde ettiklerini söyleyerek "İran'ın elindeki bombayı aldık" dedi. ABD Başkanı, "Rejim değişikliği' terimini kullanmak siyasi olarak doğru olmayabilir, ama eğer mevcut İran rejimi İran'ı yeniden büyük yapamıyorsa, neden rejim değişikliği olmasın?" ifadelerini kullandı.
İRAN: ABD ÜSLERİ MEŞRU HEDEF
İran lideri Ayetullah Ali Hamaney'in danışmanı Şemhani ise saldırılarda kullanılan ABD üslerinin "meşru hedefler" olduğunu söyledi.

NETANYAHU: BÜYÜK LİDERİMİZ TRUMP
ABD'nin İran'ın nükleer tesislerine yönelik saldırılarını öven İsrail Başbakanı Netanyahu ise ABD ordusunun büyük bir iş yaptığını belirterek, "Büyük liderimiz (ABD Başkanı Donald) Trump'a şapkamızı çıkarmalıyız. Fordo'ya büyük zarar verdiler." dedi. Netanyahu, "Bir yıpratma savaşına sürüklenmeyeceğiz ancak tüm hedeflerimizi gerçekleştirmeden bu tarihi operasyonu sonlandırmayacağız." ifadelerini kullandı.
KARŞILIKLI SALDIRILAR DEVAM EDİYOR
İsrail, İran'ın batısı ve başkent Tahran'da hava saldırıları düzenlediklerini duyurdu. Ordudan yapılan açıklamada, savaş uçaklarının Tahran ile ülkenin batısındaki askeri altyapıyı hedef aldığı iddia edildi. İran da misilleme saldırıları yaptı. İran Sağlık Bakanlığı, 21 Haziran'da yaptığı açıklamada, İsrail'in saldırılarında toplam sivil can kaybının 430, yaralı sayısının da 3 bin 500'den fazla olduğunu bildirdi. İsrail Başbakanlık Ofisi, İran ordusunun yaptığı misillemelerde 24 kişinin öldüğünü, 1272 kişinin yaralandığını aktardı.
İSRAİL İRAN'DAKİ 6 HAVAALANINI VURDU
İsrail ordusu, İran'ın batı, doğu ve merkezindeki en az altı havaalanına hava saldırısı düzenlediğini bildirdi. İsrail, X'teki İbranice hesabında yayınlanan bir bildiride, uzaktan kumandalı uçakların 15 İran uçağını ve helikopterini imha ettiğini söyledi. Gönderiye eklenen bir görüntüde, hedef alınanlar arasında Mehrabad, Meşhed, Dezful havaalanları listelendi.
Açıklamada, "Saldırılarda pistler, yer altı sığınakları, bir yakıt ikmal uçağı ve İran rejimine ait F-14, F-5 ve AH-1 tipi uçaklar hasar gördü. Hava kuvvetleri bu havaalanlarından kalkış yapma kabiliyetini ve İran ordusunun hava kuvvetlerinin buralardan operasyonunu aksattı" ifadelerine yer verildi.
İRAN'DAN MİSİLLEME: İHA DÜŞÜRÜLDÜ
İran'ın batısındaki Hürremabad kenti yakınlarında İsrail'e ait bir insansız hava aracının (İHA) düşürüldüğü bildirildi.
İSRAİL KİRMANŞAH'A SALDIRI DÜZENLEDİ
İsrail ordusu, Kirmanşah'taki askeri tesislere saldırı düzenlediğini duyurdu. Öte yandan İran'dan yapılan açıklamada, İsrail istihbarat servisi Mossad'la işbirliği yaptığı suçlamasıyla bir kişiyi daha idam etti. İnfaz edilen kişinin adı Muhammedemin Sayeşte olarak açıklandı. Tesnim haber ajansı, Sayeşte'nin 2023'ün sonlarında tutuklandığını ve Mossad'ın siber ekibiyle bağlantılı olduğunu bildirdi.
GECE BOYU BOMBA YAĞDIRDILAR
İsrail'in İran'a saldırıları gece boyunca devam etti. Tahran'ın yanı sıra doğusundaki Kereç kenti ve Şiraz, Yezd'de hava savunma sistemlerinin devreye girdiği ve Kereç'te bir patlama sesinin duyulduğu ifade edildi.

İSRAİL İRAN'I VURDU
İsrail ordusu önce İran'ın Markazi bölgesine dronlarla saldırdı. İran hava savunma sistemi bu saldırıyı püskürttü. Bir diğer saldırı da başkent Tahran'a yönelik oldu. Yine hava savunma sistemleri aktif hale geldi. İsrail ordusunun açıklamasına göre, askeri noktalar hedef alındı. Tahran'ın güney doğusundaki Parçin'de yer alan askeri üs vuruldu. Tahran'ın batısındaki Karaj'da da hava savunma sistemleri aktif hale geldi. İsfahan, Tebriz, Kirmanşah ve Savocbulağ kentlerinde de patlama sesleri duyuldu.
TRUMP: NEDEN REJİM DEĞİŞİKLİĞİ OLMASIN?
ABD başkanı Donald Trump İran'a yönelik saldırı ile ilgili açıklamalarını sürdürüyor. Trump, "İran'daki nükleer tesislere verilen zararın muazzam olduğu söyleniyor. Saldırılar kuvvetli ve hassas oldu. Ordumuz büyük bir ustalık gösterdi, teşekkürler" dedi. ABD Başkanı, "Rejim değişikliği' terimini kullanmak siyasi olarak doğru olmayabilir, ama eğer mevcut İran rejimi İran'ı yeniden büyük yapamıyorsa, neden rejim değişikliği olmasın?" ifadelerini kullandı. Trump, saldırıya katılan B-2 pilotlarının güvenli bir şekilde Missouri'ye indiğini de söyledi.
İRAN DIŞİŞLERİ BAKANI ARAKÇİ MOSKOVA'DA
İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçı, ABD ve İsrail'in İran'a yönelik saldırılarının ardından Orta Doğu'daki durumla ilgili Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüşmeler yapmak üzere Moskova'ya gitti.
Van TSO’dan bir ilk: UR-GE Projesi kabul edildi!
Özgür Özel'den vatandaşı rahatlatacak öneriler
İran'dan ABD ile ateşkes görüşmeleri için ağır şartlar
Baharın Müjdecisi Van'da Nevruz Bayramı kutlandı
İran İsrail'de 5 şehrini vurdu 200’den fazla ölü var
Elveda Ya Şehri Ramazan
Van TSO’dan Ramazan Bayramı mesajı
Takva’dan Net Mesaj: “Gündemimiz Seçim Değil, Proje Üretmek”
MSB: Van hudut hattında 4 kilo 60 gram uyuşturucu ele geçirildi
Maliye Bakanı Şimşek Korkuttu
İran'dan ABD'ye darbe üstüne darbe. ABD kör oldu
Acımızı Paylaşan Herkese Minnettarız. İnsan Dostlarıyla vardır!
Van Ticaret ve Sanayi Odası'ndan Outlet Fest'e tepki! Yerel esnafımızı destekleyelim çağrısı
Van Milletvekilleri Kapıköy Gümrük Kapısı'nda incelemelerde bulundu
Nihayet Çin beklenen adımı attı!
Akaryakıta her gün yapılan zam vatandaşı çileden çıkartı
696 sayılı KHK ile kamuda sürekli işçilere tayin hakkı geldi
İRAN; "TRUMP ABD HALKINI HAKSIZ BİR SAVAŞA SÜRÜKLEDİ" "500'DEN FAZLA ABD ASKERİ HAYATINI KAYBETTİ"
Bir ülke daha savaşta tarafını seçti: Bu asla kabul edilemez!
İRAN'DAN TÜRKİYE AÇILAMASI! DOST VE KAREDŞ ÜLKE TÜRKİYE' YE FÜZE ATMADIK
Bakanı Gürlek'ten Avukatları mutlu edecek haber! "Avukatlar toplumun vazgeçilmezidir.
AKARYAKITA CUMHURİYET TARİHİNİN EN YÜKSEK ZAMMI GELİYOR!
İran füzeyle vurdu! çok sayıda ABD askeri öldü
İran; Netanyahu'nun Ofisini vurduk, akıbeti meçhul
Kim Jong-un'dan ABD ve İsrail'e delikanlıysanız banada saldırın gibi sözler.
İran'dan Trump'a yalanlama: ABD ile müzakere etmeyeceğiz
Türkiye-İran sınır kapıları kapatıldı
İrandan’dan misilleme geldi. Çok sayıda füze fırlatıldı.
ABD ve İsrail, İran'a saldırı başlattı!
AK Parti Van İl Başkanlığından Yoğun Ramazan Programı
Yükleniyor




