• BIST 100

    9019,57%-1,65
  • DOLAR

    39,20% 0,29
  • EURO

    44,54% -0,01
  • GRAM ALTIN

    4151,66% -0,48
  • Ç. ALTIN

    6636,80% -0,11

Maliye'den, taşeron personelin kadroya geçiş işlemleri için 5 maddelik genelge

Maliye Bakanlığı, taşeron personelin kadroya geçiş işlemleri için 5 maddelik genelge yayımladı

Resmi İlan 30.01.2018 11:03:09 0
Maliye

T.C.

MALİYE BAKANLIĞI

Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğü

 

 

 

Sayı : 58759530-010.06.02- 30/01/2018

Konu : 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin Geçici 23 üncü Maddesi

GENELGE

SIRA NO: 5

Bilindiği üzere, 696 sayılı Kanun Hükmünde Kararname 24/12/2017 tarihli ve 30280 sayılı Resmi Gazetede yayımlanmış bulunmaktadır. Anılan Kanun Hükmünde Kararnamenin 127 nci maddesi ile 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnameye eklenen geçici 23 üncü maddenin uygulanması hususunda Bakanlığımıza intikal eden tereddütlerin giderilmesi ve uygulama birliğinin sağlanması amacıyla, 1/1/2018 tarihli ve 30288 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren "Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Personel Çalıştırılmasına Dayalı Hizmet Alımı Sözleşmeleri Kapsamında Çalıştırılmakta Olan İşçilerin Sürekli İşçi Kadrolarına veya Mahalli İdare Şirketlerinde İşçi Statüsüne Geçirilmesine İlişkin 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin Geçici 23 ve Geçici 24 üncü Maddelerinin Uygulanmasına Dair Usul ve Esaslar"ın (Bundan sonra "Usul ve Esaslar" şeklinde belirtilecektir.) "Tereddütleri giderecek idarelerin belirlenmesi" başlıklı 51 inci maddesi uyarınca Bakanlığımız görev alanına giren hususlarla ilgili olarak aşağıdaki açıklamaların yapılması gerekli görülmüştür.

1) Başvuru birimi

Usul ve Esasların "Başvuruda istenen belgeler, başvuru şekli" başlıklı 7 nci maddesinin birinci fıkrasında, "Kapsamda olanlardan istekliler, Ek-1 sayılı başvuru formunu eksiksiz doldurarak örnek-1 dilekçeyi de eklemek suretiyle 11/1/2018 tarihi mesai bitimine kadar idaresinin personel çalıştırılmasına dayalı hizmet alım sözleşmesinin yapıldığı birimine, sürekli işçi kadrolarında istihdam edilmek üzere yazılı olarak başvurur. Başvuru elden yapılır. Belirtilen süre içinde yapılmayan başvurular dikkate alınmaz." denilmektedir.

"Hizmet alım sözleşmesinin yapıldığı birim" ibaresinden personel çalıştırılmasına dayalı hizmet alım sözleşmesini imzalayan birimin anlaşılması gerekmektedir. Bu nedenle, 11/1/2018 tarihi mesai bitimine kadar başvurulmuş olması kaydıyla, hizmet alım sözleşmesini imzalayan birim dışında başka bir birime veya idareye başvurularını yapmış olanların herhangi bir hak kaybına uğramamalarını teminen, bu başvuruların sözleşmeyi imzalayan birime derhal gönderilmesi gerekmektedir.

2) İşçi kadrolarına geçirilme

375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin geçici 23 üncü maddesinin birinci fıkrasında; "... her bir sözleşme itibarıyla, yüklenicinin hakedişlerinin ödendiği bütçe, teşkilat ve birim/yerleşim yeri adına vize edilmiş sayılan sürekli işçi kadrolarına idarelerince topluca geçirilir." hükmü yer almaktadır. Söz konusu fıkrada belirtildiği üzere sürekli işçi kadrolarına geçirilecek kişilerin istihdam edilmesinde ve bunlara ilişkin kadroların ihdasında yükleniciye hakediş ödemelerini gerçekleştiren teşkilat ve bütçe esas alınacaktır. Örneğin, sürekli işçi kadrolarına geçirilme, personel çalıştırılmasına dayalı hizmet alımı sözleşmesi kapsamındaki hakediş ödemeleri idare bütçesinden yapılmış ise idarenin, döner sermayeden yapılmış ise döner sermayenin kadrolarına yapılacak ve bu kişilerin ücretleri ile diğer mali ve sosyal hakları geçtikleri yerden ödenecektir.

 

 

 

Hakedişlerin ödendiği bütçe ve teşkilat dışında başka bir birim veya idarede fiilen çalışılmış olması durumunda da işçi kadrolarına geçirilme işlemi hakedişlerin ödendiği bütçe, teşkilat ve birim/yerleşim yerine yapılacaktır.

3) Bütçe türü itibarıyla kapsam

Usul ve Esasların "Kurum ve bütçeler itibarıyla kapsamın belirlenmesi" başlıklı 3 üncü maddesinde belirtildiği üzere, 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnameye eklenen geçici 23 üncü madde ile tanınan sürekli işçi kadrolarına geçirilme hakkından yararlanılabilmesi için;

- 10/12/2003 tarihli ve 5018 sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanununa ekli (I), (II), (III) ve (IV) sayılı cetvellerde yer alan kamu idareleri (MİT Müsteşarlığı hariç) ile bunlara bağlı döner sermayeli kuruluşların, 696 sayılı Kanun Hükmünde Kararnameyle 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnameye eklenen ek (I) sayılı listede yer alan idarelerin merkez ve taşra teşkilatlarında personel çalıştırılmasına dayalı hizmet alım sözleşmeleri kapsamında yükleniciler tarafından çalıştırılması,

-Yukarıda sayılan idarelerin personel çalıştırılmasına dayalı hizmet alım sözleşmelerine ilişkin ödemelerinin; merkezi yönetim bütçesinden, sosyal güvenlik kurumu bütçesinden, fon ve kefalet sandığı bütçesinden, yatırım izleme ve koordinasyon başkanlığı bütçesinden, gençlik hizmetleri ve spor il müdürlüğü bütçesinden, döner sermaye bütçesinden, 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnameye ekli (I) sayılı listede yer alan diğer idareler için kendi bütçelerinden karşılanmış olması,

gerekmektedir.

Bu çerçevede, bütçeler itibarıyla sürekli işçi kadrolarına geçirilme hakkından yararlanılabilmesine ilişkin kapsamın belirlenmesinde, personel çalıştırılmasına dayalı hizmet alım sözleşmeleri kapsamında yüklenicilere yapılan hakediş ödemelerinin yukarıda belirtilen kurumlarca ilgili mevzuatına uygun olarak söz konusu bütçelere gider kaydedilerek yapılmış olması gerekmektedir.

4) Ödeneklerin aktarılması

696 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin 127 nci maddesiyle 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnameye eklenen hükümler nedeniyle merkezi yönetim kapsamındaki kamu idarelerinin bütçeleri içerisinde yapılması gereken ödenek aktarma işlemlerinde; aktarma yapılacak tertibin başlangıç ödeneğinin %20'sini geçmeyen ödenek aktarma işlemleri ilgili idarelerce, ihtiyaç olması halinde %20'yi aşan ödenek aktarma işlemleri ise Bakanlığımızca sonuçlandırılacaktır.

7066 sayılı 2018 yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanununun 8 inci maddesinin üçüncü fıkrasında, işçilere yapılan personel gideri mahiyetindeki ödemelerin bütçeleştirildiği (01.3) ve (02.3) ekonomik kodlu tertiplere ilişkin yapılacak ödenek aktarmaları toplu iş sözleşmelerinden doğacak yükümlülükler, ihbar ve kıdem tazminatı ödemeleri, asgari ücret ve sigorta prim artışı nedeniyle meydana gelecek ödenek ihtiyaçları ile söz konusu ekonomik kodlu tertiplerin kendi aralarında yapılacak bütçe işlemleriyle sınırlandırılmıştır. 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnameye eklenen hükümler nedeniyle 2018 yılı merkezi yönetim bütçesinde personel çalıştırılmasına dayalı hizmet alımları kapsamında bütçelenen ödeneklerin (01.3) ve (02.3) ekonomik kodlu tertiplere aktarılmasında ve ihtiyaç olması halinde yapılacak ödenek eklemelerinde anılan Bütçe Kanununun 8 inci maddesinin üçüncü fıkrasında belirtilen sınırlamalar uygulanmayacaktır.

 

 

 

375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnameye eklenen hükümler kapsamında sözleşmeleri feshedilen veya iş eksilişi yapılan yüklenicilere ödenecek tazminatlar merkezi yönetim kapsamına dahil idarelerce "03.4.9.06 - 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname Kapsamında Yüklenicilere Yapılacak Tazminat Ödemeleri" ekonomik koduna gider kaydedilecektir.

5) Taşıtların satın alınması ve kiralanması

375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin geçici 23 üncü maddesinde, feshedilmiş sayılan veya iş eksilişi yapılan hizmet alım sözleşmeleri kapsamında idarelere ait işyerlerinde hizmetlerin yürütülmesinde fiilen kullanılmakta olan taşınırlar ile tüketim malzemelerinden hizmetin sunulabilmesi için ihtiyaç duyulduğu idarece belirlenenlerin satın alınmasına veya kiralanmasına en az üç kişiden oluşan komisyon tarafından karar verileceği belirtilmiş ve buna ilişkin açıklamalar Usul ve Esaslarda detaylı olarak yapılmıştır. Bu çerçevede geçici 23 üncü madde kapsamında yer alan "taşıtlar" hakkmdaki uygulama aşağıda belirtildiği şekilde yürütülecektir.

- 5018 sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanununa ekli (I), (II) ve (III) sayılı cetvellerde yer alan kamu idareleri bu kapsamda hiçbir suretle taşıt satın alma yoluna gitmeyeceklerdir.

- İhtiyaç duyulması halinde, sözleşme süresinin aşılmaması ve 17/3/2006 tarihli ve 2006/10193 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı eki "Hizmet Alımı Suretiyle Taşıt Edinilmesine İlişkin Esas ve Usuller"de belirtilen hususlara uyulması kaydıylaşoförsüz olarak Bakanlığımızdan ayrıca izin alınmasına gerek kalmaksızın komisyon kararı üzerine hizmet alımı yoluna gidilebilecektir.

- 5018 sayılı Kanuna ekli (I), (II) ve (III) sayılı cetvellerde belirtilenlerin dışında kalan idareler ise satın alma veya kiralama suretiyle taşıt temin edebileceklerdir.

6) 1, 2, 3 ve 4 üncü maddelerde yapılan açıklamalar geçici işçi pozisyonlarına geçirilecek kişilerin işlemlerinde de dikkate alınacaktır.

Bilgilerini arz/ rica ederim.

Naci AĞBAL 
Maliye Bakanı

Van’da "Beyin Ölümü Tanısı ve Donör Bakımı" konulu sempozyum

Vanspor FK ve Elazığspor'a Cezalar Açıklandı

Mahkemeden vicdanları yaralayan karar! Kerem Kınık'ın kızı Zehra serbest bırakıldı

Türkiye'nin kilitlendiği maç tatil edildi Elazığspor hükmen mağlup!

FETÖ operasyonları devam ediyor! 33 şüpheli daha gözaltına alındı

Üniversitede bir acayip olay. Dekanın profesörlüğü iptal edildi!

Van'da 4 projenin açılışı yapıldı!

Kurban Bayramı tatili uzatılmadı! salı günü mesai var.

Uyuşturucu Operasyonunda 90 Kilo Uyuşturucu Ele Geçirildi

Vanspor, Play-Off Yarı Finalinde. Vanspor rakibini 4-1 Yendi

İç İşleri Bakanlığından FETÖ mensuplarına ağır darbe! 63 kişi göz altına alındı

Avrupa Birliğin 'den Suriye'ye Müjde; Suriye 'de köklü değişim

Büyük cezalar geliyor; Araç kullanırken telefonla konuşmak yasak!!!

Cerrahi Profesör bıçak parası adı altında aldığı rüşvetten dolayı gözaltına alındı

PKK'nın kendini feshi sonrası nasıl bir yol izlenecek?

PKK kendisini feshettiğini, silah bıraktığını resmen ilan etti!

Terör örgütü PKK, fesih kongresini topladı

SGK yıpranma paylarına kısıtlama getirdi!

MEB harekete geçti! liselerde müfredat değişiyor

Yurt dışından Türkiye'ye gelen ithal patates virüslü çıktı.

Devlet Bahçeli'den vefat eden Sırrı Süreyya'ya büyük vefa

Hindistan ve Pakistan arasında savaş başladı

Diyarbakır'da Avukata silahlı saldırı

Enflasyon verileri sonrasında zamlı memur maaşları

O ülkede enflasyon sıfıra indi

Tüm derbilerde ve dönüm noktası olan maçlarda yenilen Mourinho'dan olay sözler

TÜİK Nisan ayı enflasyon oranını açıkladı

Doktor Uyuşturucu alarak trafiği birbirine kattı ve Kaza Yaptı

Sağlık Bakanlığı Devlet Hastanesindeki İstismar İddiaları hakkında Açıklama yaptı!

2. Abdülhamid'in torunları miras için devlete dava açtı!

Yükleniyor

Hindistan ve Pakistan arasında savaş başladı

Nur_VAN Yemekçilik hizmette!

Güney Kıbrıs'ta yeni terör örgütü kuruldu!

Kim Jong-un ABD'ye açık açık meydan okudu

İsrail ateşkesi bozdu! Netanyahu can almaya devam ediyor

SDG ile Suriye hükümeti arasında 8 maddelik anlaşmada neler var?

Suriye karıştı çatışmalar alevleniyor! 71 kişi öldü

Fransa'dan nükleer silah hamlesi Tüm dünyayı tedirgin etti

İsrail hükümeti ateşkesi resmen onayladı

Suriye Geçici hükümeti ilk vergiyi Türkiye'ye kesti. Ticaret durma noktasına geldi

Büyük cezalar geliyor; Araç kullanırken telefonla konuşmak yasak!!!

Enflasyon verileri sonrasında zamlı memur maaşları

O ülkede enflasyon sıfıra indi

TÜİK Nisan ayı enflasyon oranını açıkladı

600 bin kamu işçisini kapsayan toplu iş sözleşmesindeki maddeler nelerdir?

Altının fiyat artışı durmuyor!

Yüzbinlerce kamu işçisinin zam pazarlığı bugün başlıyor

Elektrik faturalarına devlet desteği!

ABD'ye tarihi rest ; Çin ürünlerine yüzde 50 ek vergi uygulanacağını duyurdu.

Yüzbinlerce işçinin gözü (KÇP) Kamu Çerçeve Protokolünde!

Motorine zam; Batıda 47 lira 90 kuruş doğu illerine gittikçe 50 lirayı görecek

Van YYÜ, TSO ve TOBB Arasında Girişimcilik Protokolü İmzalandı

Yabancı telefonların bandrol ücretleri kadar oldu

e-Devlet'e bomba bir hizmet daha geliyor

Instagram'da son durum ne?

Türksat 5B uydusu törenle hizmete girdi

1 Haziran'dan itibaren trafik sigortaları yüzde 25 artacak

Selçuk Bayraktar'dan heyecanlandıran açıklama!

Türkiye yine zamla uyandı! LPG oto gaza rekor zam

cep telefonlarında KDV oranı yüzde 1'e indirildi

Vanspor FK ve Elazığspor'a Cezalar Açıklandı

Türkiye'nin kilitlendiği maç tatil edildi Elazığspor hükmen mağlup!

Vanspor, Play-Off Yarı Finalinde. Vanspor rakibini 4-1 Yendi

Tüm derbilerde ve dönüm noktası olan maçlarda yenilen Mourinho'dan olay sözler

sakinleştirmek yerine polis futbolcuya kafa attı!

Petrolspor'dan bir şampiyonluk daha

Rangers Fenerbahçe rövanşı 13 Mart Perşembe günü

Ramazan’ın gelişiyle Edremit’te denetimler başladı

Galatasaray-Fenerbahçe maçının muhtemel 11'leri

Petrolspor, Basket Takımı kupaları topladı

Kurban Bayramı tatili uzatılmadı! salı günü mesai var.

Van TSO iftarda Van basınıyla bir araya geldi

Ramazan Ayında Fetva Hattı'na Yoğun Talep

Vanlı kadınların 'Hediyelik ürünler tanıtım ve pazarlama' sergisi açıldı.

Diyanet 2025 yılı fitre miktarı açıkladı

14’üncü Van Doğu Anadolu Turizm ve Seyahat fuarı tanıtıldı

Van Tanıtım Günleri İstanbul'da Büyük İlgi Gördü

‘Gurme ve Gastronomi Fuar’ı değerlendirildi

Van Gurme ve Gastronomi Fuarı

Patrik Sahak Maşalyan, Van Akdamar Kilisesi'nde ayine katıldı

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 35 29 1 5 58 92
2.Fenerbahçe 35 25 4 6 50 81
3.Samsunspor 35 18 10 7 13 61
4.Beşiktaş 35 16 8 11 19 59
5.İstanbul Başakşehir 35 16 13 6 6 54
6.Eyüpspor 36 15 13 8 5 53
7.Trabzonspor 35 12 11 12 11 48
8.Göztepe 35 12 12 11 8 47
9.Kasımpaşa 35 11 10 14 0 47
10.Konyaspor 35 13 15 7 -4 46
11.Rizespor 35 14 17 4 -9 46
12.Kayserispor 35 11 12 12 -11 45
13.Gazişehir Gaziantep 35 12 15 8 -5 44
14.Antalyaspor 35 12 15 8 -23 44
15.Alanyaspor 35 11 15 9 -9 42
16.Bodrum FK 35 9 16 10 -13 37
17.Sivasspor 35 9 18 8 -14 35
18.Hatayspor 35 6 21 8 -24 26
19.Adana Demirspor 35 3 28 4 -58 1