Tarih: 08.07.2021 12:35

Şêxkî Aşireti ve Aladağ Ailesinin Acı Günü

Facebook Twitter Linked-in

Şêxkî aşireti lideri ve Van’ın kanaat önderlerinden olan Hacı Mehmet Sıddık Aladağ, vefat etti. Akrabaları ve Van’da sevilen, yardım sever biri olarak bilinen Hacı Mehmet Sıddık Aladağ’ın vefatı tüm akraba ve sevenlerini yasa boğdu.

Hayatını kaybeden Aladağ’ın kardiyololoji Uzmanı olan oğlu Dr. Nesim Aladağ Kısa bir açıklama yaptı; Dr. Aladağ,  Bir süredir kronik rahatsızlıklarından dolayı Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi ve Van YYÜ Dursun Odabaş Tıp Fakültesinde tedavi gören Şêxkî aşireti lideri ve Van’ın kanaat önderlerinden olan babam Hacı Sıddık Aladağ maalesef hayatını kaybetti. Çok iyi bir insan, iyi bir baba ve liderdi ve biz çok üzgünüz takdiri ilahi diyerek üzüntülerini dile getirdi.

 

Evinde aniden rahatsızlanan Hacı M.Sıddık Aladağ ailesi tarafından Van Yyü. Dursun Odabaşı Tıp Merkezine kaldırıldı. Burada yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Aladağ 75 yaşında hayata veda etti.

M.Sıddık Aladağ’ın vefatı hem ailesinde hem lideri olduğu Şexki aşiretinde hem de bölge halkında derin üzüntüye neden oldu. Aladağ’ın cenazesi Van Çaldıran Kılavuz (Şêxheyder) Mahallesinde defnedildi.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —