Tarih: 26.03.2024 14:01

Sadet Partili İlhan: Van’ı yaşanabilir hale getireceğiz

Facebook Twitter Linked-in

Saadet ve Gelecek Partileri’nin bir araya gelerek oluşturduğu Şehir İttifakı’nın Van Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Özay İlhan, İpekyolu Belediye Başkan Adayı Yılmaz Kılıç’ın seçim ofisinde gazetecilerle bir araya geldi. Gelecek Partisi Van İl Başkanı Abdulhekim Karabıyık ve partililerin de katıldığı toplantıda konuşan İlhan, seçilmesi halinde hayata geçirmeyi planladığı projeleri açıkladı. Van’ın master planı, alt yapı, çevre, kent ormanı, Van Gölü, turizm, tarım, ulaşım ve sosyal destek anlamında önemli projelerinin olduğunu belirten Başkan Adayı İlhan, belediyenin öncelikli görevlerini en iyi şekilde yerine getireceklerini söyledi.

“ALT YAPI SORUNLARI İVEDİ OLARAK ÇÖZÜLECEK”

İlk olarak Van’ın 100 yıllık master planını uygulamaya geçireceklerini belirten İlhan, “Van’ın gelecekteki nüfus yoğunluklarını ve yapı yoğunluğunu göz önüne alarak, yerleşim alanlarının gelişmesine ve büyümesine yönelik olarak, ulaşım sistemlerini ve problemlerini çözüm üretecek bir master plan hayata geçirilecek. Bu master plan çerçevesinde şehirdeki hasarlı yapıların tamamı kentsel dönüşümle yerinde dönüştürülecek ve depreme dayanıklı bir şehir haline geleceğiz. Bu sayede komşuluk ilişkileri de korunmuş olacak. Uzun yıllar yaşayacak estetik ve tarihi kimliğe sahip cadde, sokak ve çarşılar oluşturulacak. Alt yapı sorunları ivedi olarak çözülecek. Şehirde bir yağmur yağıyor trafik, ulaşım her şey alt üst oluyor. İnsanlar caddelerde yürümez hale geliyor. İkinci bir Van Gölü kentin ortasında oluşuyor. Buna hepimiz geçtiğimiz günlerde şahit olduk. Bunun için alt yapı sorunu öncelikli hedeflerimiz arasındadır. İsale hatları ve kanalizasyon sistemi elden geçirilecek. Elektrik, internet vs. kablolar tamamı yer altına alınacak ve görüntü kirliliği ortadan kaldırılacak. Doğalgaz sistemi hızlı bir şekilde şehrin her noktasına ulaştırılacak. Çeşmelerden akan su içilebilir olacak. Tüm çeşmelerden akan suyu içebileceğiz. Su fiyatları makul seviyeye çekilecek. Van Türkiye’nin en pahalı suyunu tüketen şehirdir. Çevre dostu belediye olacağız. Yenilenebilir enerji kaynakları ile şehrimize çevre dostu ve ucuz bir şekilde elektrik hizmeti sağlayacağız” dedi.

“VAN GÖLÜ’NÜ KORUYACAĞIZ”

 

Van’da kent ormanları oluşturacaklarını söyleyen İlhan, “81 il içerisinde ormanı olmayan tek şehir Van’dır. Özellikle Erek çevresinde sarıçam, ceviz kestane başta olmak üzere ağaçlandırmalar yapılacak. Tüm ilçelerimiz de orman alanları ve ağaçlandırma çalışmaları yürütülecek. Van Gölü’nü koruyacağız. Van Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde göl çevresindeki belediyelerle işbirliği yapılarak göle her türlü atığın ve çöpün gitmesi önlenecek, bunun yanında tüm arıtma sistemleri faal olarak 7/24 çalışır hale gelecek. Bugün Van Gölü bizim en önemli değerimiz fakat Van Gölü’ne, her türlü atık atılıyor. Salda Gölü Türkiye’nin en büyük gölüydü ve yok oldu. Van Gölü inşallah yok olmayacak. Van turizm merkezi olacak. Van genelinde ki tüm tarihi yapıların restorasyonu sağlanacak, çevre düzenlenmesi yapılacak. Eski Van şehri ayağa kaldırılacak. Van’ın dünya genelinde tanıtımı yapılacak. Van sadece İran’dan bize gelen ve birkaç gün kalıp, başka şehirlere giden turistten ibaret olmayacak. Dünyanın farklı ülkelerinde turistlerin şehrimize gelmesi konusunda her türlü tanıtım yapılacak” diye konuştu.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —