Tarih: 23.02.2021 09:00

Sağlık Müdürü Sünnetçioğlu’dan 65 Yaş Üstü Vatandaşlara Aşı Çağrısı

Facebook Twitter Linked-in

Aşı programı kapsamında 65 yaş üstü vatandaşların 12 Şubat itibariyle aşılamalarının  başladığını belirten, Doç.Dr. Sünnetçioğlu, vatandaşların koronavirüs aşılarının yapılması için muhakkak randevularını Sağlık Bakanlığının Merkezi Hekim Randevu Sistemi'nin web sayfası https://www.mhrs.gov.tr ile MHRS Mobil veya e-Nabız uygulamalarından veya 182 telefon hattından almaları çağrısında bulundu.

Doç. Dr. Sünnetçioğlu,  Sağlık Bakanımız Fahrettin Koca’nın talimatı doğrultusunda Sağlık çalışanlarımızın, hafta sonu da dahil olmak üzere 65 yaş üzeri vatandaşlarımızın aşılanmalarını yapmakta olduğunu; 65 yaş üzeri vatandaşlarımız ve  60 yaş üzeri eşleri de aşı olabilmektedirler dedi. Büyüklerimiz bizim kıymetlilerimiz.  Onlara gözümüz gibi bakmak bizim sorumluluğumuz. Nerede olurlarsa olsunlar bize emanetler.

Sünnetçioğlu, Ekiplerimiz salgını kontrol altına alabilmek için  kar kış demeden gittikleri en ücra köylerde PCR testinin yanı sıra, sırası gelen kişilere COVİD 19 aşılarını da  uygulamaktadırlar. İleri yaşları nedeniyle evlerinde aşı uygulamasına gittiğimiz vatandaşlar ile aynı hanede yaşayan veya komşusu olan 65 yaş üstü vatandaşlarımız varsa onların da aşı uygulamalarını evlerinde gerçekleştirmekteyiz.

Doç.Dr. Sünnetçioğlu,  Tüm vatandaşlarımızın sağlığı için çalışıyoruz; Aşıların ilk amacının sterilize bağışıklık oluşturmak, yani virüsü kapmamak ve yaymamak olduğunu belirten Doç.Dr. Sünnetçioğlu, ikinci amacın vatandaşlarımızı hastalıktan korumak olduğunu belirti. Vatandaşlarımıza çağrım ailelerindeki İleri yaştaki büyüklerinin  randevularını alarak  COVİD 19’a karşı zaman kaybetmeden  aile hekimlerinize veya hastanelere  giderek aşılarını yaptırın.  

COVİD 19’a karşı şuan elimizde en güçlü iki silahtan birisi aşı,diğeri doğru bilgidir.Hem aşıyı hem doğru bilgiyi toplumumuzda yaygınlaştırmak için gereken herşeyi yapacağız.Milletçe normale dönme özlemi çekiyoruz. Tedbirlere uyarak ve aşı yaptırarak özlemini çektiğimiz normal hayatımıza dönebilmek için hep birlikte çalışmaya devam edeceğiz.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —