• BIST 100

    10197,09%-0,49
  • DOLAR

    32,21% -0,09
  • EURO

    34,65% -0,03
  • GRAM ALTIN

    2390,51% -0,10
  • Ç. ALTIN

    3872,90% -0,51

Tatvan Belediye Başkan A. Adayı ALAN Projelerini anlattı

Tatvan'ın başarılı bürokratı gazetemize samimi duygularını ve Tatvan için yapacaklarını anlattı...

Gündem 26.12.2023 16:16:00 0
Tatvan Belediye Başkan A. Adayı ALAN Projelerini anlattı

 

 -   Kendinizi tanıtır mısınız?

Cevap 1 : Bitlis İli  Tatvan İlçesin de bulunan Pınarbaşı (Urtap) mahallesinde 1977 yılında doğdum. İlk ve Orta öğrenimimi Tatvan’da tamamladım. Diğer eğitimlerimi ise; Kahramanmaraş, İzmir, Afyonkarahisar ve Van İllerinde tamamladım. Dedem Mele Osman 1960’lı yıllarda Tatvan’ın Koyun Pınarı (Nılı) köyünden gelip Tatvan’ın Pınarbaşı (Urtap) Mahallesinde yerleşmiştir. Evli ve 7 çocuk babasıyım.

  •  Şu ana kadar memuriyetteki görevlerinizi anlatabilir misiniz?

Cevap 2 : 2001 yılında Van Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesine atandım. Yüksek İhtisas Hastanesinde laboratuvar ve kan merkezi birim sorumlulukları görevini yürüttüm. Ankara Refik Saydam Hıfzıssıhha Merkezi Başkanlığında HIV (AİDS) biriminde ileri biyoteknolojik yöntemler üzerinde çalışmalar yaptım. 2012 yılından itibaren Van İlinde farklı pozisyonlarda yöneticilik yapmaktayım.

2012-2016 yılları arasında Toplum Sağlığı Hizmetleri Şube Müdürlüğü ve Vekaleten Halk Sağlığı İl Müdür Yardımcılığı görevini yürüttüm. 

2016-2018 yılları arasında SBÜ Van Eğitim ve Araştırma Hastanesinde (Bölge Hastanesinde) başhekim yardımcılığı, Vekaleten Bölge, Başkale, Özalp ve Gevaş Devlet Hastanelerinin Başhekimlikleri görevini yürüttüm. 

2018-2023 yılları arasında ise Van İl Sağlık Müdürlüğünde Sağlık Hizmetleri Başkan Yardımcılığı ve Vekaleten Sağlık Hizmetleri Başkanlığı görevini yürüttüm. 

- Van’da bu kadar üst düzeyde yöneticilik yapmanıza rağmen sizi Tatvan’da Belediye Başkanlığı Adaylığına iten neden nedir acaba? 

Cevap 3: Çocukluğum ve hayatımın en güzel günleri Tatvan’da geçmiştir. Memleketime karşı olan özlemim, memleketimin güzel insanlarının kadirşinaslığı ve memleketime karşı olan vefa borçumdan dolayı Aday Adayı oldum. Amacım şuana kadarki tüm birikimlerimi ve tecrübelerimi kullanarak memleketime ve memleketimin güzel insanlarına hizmet etmektir. Ülkemizin birçok ilinde yaşamama rağmen hiçbir şehir Tatvan'a karşı olan sevgimi azaltmamıştır. Benim için Türkiye'nin en güzel yeri Tatvandır. 

- Projeleriniz hakkında kısaca bilgi verebilir misiniz?

Cevap 4: Projelerimi genel olarak 3 aşama şeklinde sınıflandırmaktayım. Birinci aşamada tüm Halkın temel ihtiyacı olan; su, kanalizasyon, yol, kaldırım, temizlik vb. sorunları çözmeye yöneliktir. İkinci aşamadaki projelerim ise genel hatları ile Halkın sosyoekonomik gelir düzeyini, İş istihdamını ve yaşam konforunu arttıracak projelerdir. Bu aşamadaki projelerimin temel amacı insanların iş yokluğundan dolayı memleketlerinden göç etmenin önüne geçerek yerinden edinmenin önüne geçmektir. Üçüncü aşamadaki projelerimde de temel gayem Tatvan’ın; bir marka, turizm ve vizyoner bir şehir yapmaya yönelik projelerdir. Bu projelerde de; turizme, ekonomik ve yaşam konforunda katkı sağlamasını planlamaktayım. 

 

- Üretim anlamında, Gençlere ve Bayanlara yönelik projeleriniz var mı?

Cevap 5: Gençlerimize, Bayanlarımıza, İşsizlerimize yönelik birçok projem olduğu gibi, Üretim endekslide birçok projem bulunmaktadır. Bu projelerden birkaçını başlık olarak söyleyecek olursam, 

1) Tatvan kütüğüne kayıtlı olan kişilere (il dışında yaşayanlar dahil) ve Bitlis İli sınırları içerisinde eksik görülen branşlardaki devlet memurları da (örneğin doktor, öğretmen vb.) fahri Tatvanlı olarak kabul edilerek %20 indirimli konut edinme projesi 

2) Dikiş nakış kurs programları ve başarılı kişilere faizsiz kredi imkânı sağlayarak kendi iş yerlerini kurma projesi 3) Profesyonel hayvancılık projesi 4) Ek sanayi sitesi projesi 5) Meslek sahibi olan kişilere kendi işletmelerini kurmaları için faizsiz kredi imkanı 6) Hazır su tesisi kurma projesi 7) Tarım alanlarında Hollanda modeli uygulanması projesi 8) Tarım alanlarından elde edilen ürünlerin paketlenmesi ve konserveye dönüştürülmesi vb. projeler (örneğin salça fabrikası) 9) Büyük araç tır parkı projesi 10) Galericiler sitesi projesi

11) Kayak merkezinin aktif edilmesi projesi

12) Nemrut gölünün turizme açılması projesi gibi birçok projem bulunmaktadır. Adaylık süreci kesinleştikten sonra tüm projelerimi detaylı bir şekilde basın ve halka paylaşarak projelerimin kazanımları, istidam ve ekonomiye sağlayacakları katkılar hakkında detaylı bir şekilde bilgilendirme yapacağım.

 

- Tatvan şehir içi trafik sorununu çözmeye yönelik bir projeniz var mıdır?

Cevap 6: Sizin de ifade ettiğiniz gibi Tatvan da 2-3 km’lik bir alanda çok ciddi bir şekilde şehir içi trafik sorunu bulunmaktadır. Tarafımca yapılan görüşmelerde çevre yolunun uzun bir süre sonra tamamlanacağı kanaati oluşmuştur. Tatvan ilçemiz 1936 yılında 300 nüfuslu küçük bir ilçe olarak kurulmuştur. Ancak ilçemizin ulaşım ağı üzerinde önemli bir konumda olması, Van Gölüne sınırının fazla olması ve coğrafik konumundan dolayı hızlı bir nüfus artışı göstererek Bitlis İlimizin en büyük ilçesi konumuna gelmiştir. Ulaşım ağındaki ekonomik geliri Tatvan içerisinde tutarak şehir içerisinde alternatif yollar üretmemiz gerektiğini düşünmekteyim. Bu çerçevede yapmayı düşündüğüm şeyleri özet olarak anlatır isem şehrin ana ulaşım yolu olan Cumhuriyet Caddesinin alt tarafında bulunan; Fakı Hüseyin Sağnıç Caddesi, Hal Caddesi, Kazım Paşa Caddelerinde gerekli düzenlemeler ve ışıklandırmalar yapılarak bu caddelere tek giriş ve tek çıkışlı trafiğe açılması planlamaktayım. Ayrıca tarafımca yapılan değerlendirmede sahil yolu alanında hali hazırda bulunan yaklaşık 28’m genişliğinde yol ve yeşil alan gibi yapılar bulunmakta ve yaklaşık 16’m kadar gölün çekilme alanı bulunmaktadır. 28’m genişliğindeki alanı otomobillerin şehirler arası ve şehir içi ulaşımını sağlamak üzere planlanması ve gölün çekilmiş olduğu 16’m lik alana ise demir kazıklar çakılarak ve kıyı ile birleştirilerek bu oluşan alanın da yaya yolu, bisiklet yolu, yeşil alan, kahvaltı salonları, restoranlar vb. alanlar oluşturulmasını planlamaktayım. Bu proje çerçevesinde yukarda belirttiğim sokaklardaki dairelerin değerleri artacağı gibi dairelerin altında bulunan işyerleri de aktif hale gelerek değerleri artacaktır. Sahil yolundaki düzenleme ile de şehrimize gelen veya şehrimiz üzerinden ulaşımı sağlayan küçük vasıtalar göl kenarında ağırlayarak ekonomiye destek ve iş istihdamı sağlamayı amaçlamaktayım. Bununla birlikte şehir içi trafik sorununu’ da kısmende olsa çözeceğimi düşünmekteyim. Şehir içi trafiğini çözmeye yönelik başka birçok düşüncelerim bulunmakta nasip olursa Halk, Kanaat Önderleri, Mahalle Muhtarları, Şoförler odası vb. birçok paydaşlarla da istişare ederek bu sorunu hem çözmeyi hem de bu sorunu ekonomik kazanıma dönüştürmeyi planlamaktayım.   

 

- 5 yıl sonunda Tatvan’ı hangi noktaya getirmeyi planlıyorsunuz?

Cevap 7: 5 yılın sonunda Tatvan’daki, tüm evlere kesintisiz su temini, kanalizasyon bağlantısı, doğalgaz, asfalt, kaldırım, parke taşı vb. tüm halkın ortak ihtiyacı olan gereksinimlerin karşılanarak tertemiz ve yeşil bir Tatvan hayal ediyorum. 

2) Halkın dini, kültürel, aile vb. yapılarına zarar vermeyecek şekilde plajlar, dinlenme alanları, sosyal tesisler, restoranlar, ailecek piknik yapabilecekleri alanlar oluşturmayı planlamaktayım.

3) Yapacağım iş istihdam projeleri ile çalışanı olmayan her aileden en az 1 kişiye iş istihdam sağlamayı düşünmekteyim. 

4) İnşallah, beş yılın sonunda ailesinde çalışanı olmayan, yada çalışacak yaşta ve/veya sağlık koşullarından dolayı iş istihdamı sağlayamadığımız bütün ailelerin temel yaşam ihtiyacının karşılanmasını hedeflemekteyim. Bu konu çok su istimale açık olma ihtimali olduğundan dolayı bu amaç için Halk, Kanaat Önderleri, Mahalle Muhtarları, Cami imamları, Okul İdarecileri vb. kişilerden oluşturulacak adil bir komisyon tarafından değerlendirilmesini planlamaktayım.

             İnşallah tarafıma adaylık verilir ise tüm projelerimi detaylarını Basına ve halka tek tek anlatıp bilgilendireceğim. Bana ayırdığınız zamandan dolayı teşekkür eder saygılarımı suna.

                                                                                           Van Ak Haber: Özel Röportaj

                                                                                                 Mehmet Faruk AKGEYİK


Emekli Temmuz ayında yapılacak zam! İşte masadaki rakam

Son Dakika; Hastanelerde yeni randevu dönemi başlıyor

Ataması yapılacak Öğretmen branşları belli oldu.

Akaryakıta İndirim geliyor

Hiç fark etmiyor herkes aynı; CHP'li Belediye Başkanından Yiyene kıyak

Van Büyükşehir Eşbaşkanları çığ alanlarında incelemelerde bulundu

2024 kurban kesim bedelleri ne kadar oldu?

Fenerbahçe Dünyaca Ünlü Teknik Adamla Anlaştı

Gazeteci teyidi sağlam değip paylaştı "yeri sağlam" denilen 5 bakan

Başıboş köpekler her gün bir insan yaralıyor veya öldürüyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile CHP lideri Özel, bugün görüşecek

SGK’yı dolandıran 14 doktor, 17 hemşire gözaltına alındı

Elektronik sigara kullananlar bu haber canınızı sıkacak!

Türkiye'de Türksen daha çok para ödeüyeceksin farkı

Bakan Tekin: Öğretmen atamalarında mülakat kaldırılmayacak

Van'da Kaçak Keklik Avına 83 Bin 620 TL Cezası

İsrail, Filistinlilerin son sığınağı Refah'ı vurmaya hazırlanıyor

İPEKYOLU’NDA BAHAR TEMİZLİĞİ BAŞLADI

Edremit'te Hummalı Çalışma

Jandarmadan Van’da operasyon

Kadim Aşiretler Federasyonu Basın Açıklaması Yaptı

İpekyolu Belediyesi'nden ilaçlama çalışması

MHRS’deki sorunların çözümü için yeni kararlar

Merkez Bankası'nın yıl sonu dolar beklentisi belli oldu

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, kamuda tasarruf dönemi başlıyor

AK Parti'de her şey silbaştan, büyük değişim yaşanacak!

Van'da balık avı için 3 aylık yasak başladı

Selektörle radar uyarısı yapanların cezaları iptal edildi

Van TSO'dan "Bayram Mesajı"

Günün en güzel haberi! Kadir İnanır hastaneden taburcu oldu

Yükleniyor

İsveç, NATO'ya resmen üye oldu

Suudi Arabistan'da yasal içki satışı başlıyor!

İsrail askerleri, Filistinlileri soyup işgence ediyor dünya sadece izliyor.

Kan Sevici İsrail, Katar'ı açık açık tehdit etti

Alçaklığın böylesi tarihte görülmemiştir

İsrail ile Hamas ateşkes mi yapacak? Hamas lideri Heniyye duyurdu!

İsrail ordusu gazze'de büyük darbe yedi

Erdoğan'dan İsrail'e tarihi ayar

Bunlar yürek yemiş. İsrailli siyasetçi bu kez de Rusya'yı tehdit etti

İsrail neden vatandaşlarının Türkiye'yi terk etmesini istedi?

Emekli Temmuz ayında yapılacak zam! İşte masadaki rakam

Akaryakıta İndirim geliyor

Merkez Bankası'nın yıl sonu dolar beklentisi belli oldu

Seçimden sonra ilk okkalı zam sigaraya geldi

Enflasyon yıllık bazda yüzde 68,50 oldu.

Sağlık Bakanlığı'na 8 bin işçi alınacak!

TÜRK-İŞ Genel Başkanı: Kamu işçileri enflasyon altında eziliyor dedi

Enflasyon Ocak ayında yıllık bazda yüzde 64,8 oldu

Buna biri dur desin artık! Benzine 95 kuruş zam geliyor

Ne güzel Ekonomi; her şeye 15 dakikada bir ZAM haberi geliyor!

Türksat 5B uydusu törenle hizmete girdi

1 Haziran'dan itibaren trafik sigortaları yüzde 25 artacak

Selçuk Bayraktar'dan heyecanlandıran açıklama!

Türkiye yine zamla uyandı! LPG oto gaza rekor zam

cep telefonlarında KDV oranı yüzde 1'e indirildi

TÜBİTAK 1512 BİGG START ONE 2021 / 1. Çağrı Başvuruları Devam Ediyor

Van'da araç tamir ve onarımında yeni soluk GARAJ İSTANBUL

WhatsApp'ın tartışmalı güncellemesinde Türkiye farkı

WhatsApp'a soruşturma: Veri paylaşılması zorunluluğu durduruldu

Cumhurbaşkanlığı'ndan sonra kamu da BiP'e geçiyor

Fenerbahçe Dünyaca Ünlü Teknik Adamla Anlaştı

TFF''nin liyakatsizliği Türk Futbolunu bitirme noktasına getirdi!

Bitigen itiraf etti, Galatasaray'ı Şampiyon yapmacıklarının itirafıdır!

Fenerbahçe, Union Saint-Gilloise'yi silindir gibi ezdi

PFDK'dan Icardi'ye aferin iyi yapmışsın gibi komik ceza

Galatasaray'dan ülke puanına darbe. farklı yenildiler.

Futbolda yeni uygulama! Mavi kart uygulaması geliyor

Galatasaray, Bandırmaspor'u Yine hakemlerle 4-2 yendi

Bakan Yardımcısı Enes Eminoğlu Van'da Gençlerle Buluştu

Sicili Bozuk Bursaspor takımı yine terör estirdi.

2024 kurban kesim bedelleri ne kadar oldu?

Van TSO'dan "Bayram Mesajı"

Mustafa Kemal Atatürk'ü aramızdan ayrılışının yıl dönümünde sevgi, saygı ve hasretle anıyoruz

Başkan Tanış, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı mesajı

Cumhurbaşkanı'ndan 29 Ekim mesajı

Cumhuriyetimizin 100. Yılı Kutlu Olsun!

Hoşap Kalesi'nde Restorasyon Çalışmaları Devam Ediyor

BAŞKAN AKMAN’IN ’30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI’ MESAJI

Tuşba Belediye Başkanı Salih Akman’nın Bayram Mesajı

Başkan Say'dan Kurban Bayramı Mesajı

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 35 31 1 3 64 96
2.Fenerbahçe 35 28 1 6 58 90
3.Trabzonspor 35 18 13 4 13 58
4.İstanbul Başakşehir 35 16 12 7 10 55
5.Beşiktaş 35 16 13 6 6 54
6.Alanyaspor 35 12 10 13 3 49
7.Kasımpaşa 35 14 14 7 -6 49
8.Rizespor 35 14 14 7 -7 49
9.Sivasspor 35 12 11 12 -9 48
10.Antalyaspor 35 11 12 12 -4 45
11.Adana Demirspor 35 10 11 14 3 44
12.Samsunspor 35 11 15 9 -5 42
13.Kayserispor 35 11 13 11 -9 41
14.Ankaragücü 35 8 12 15 -3 39
15.Fatih Karagümrük 35 9 16 10 -2 37
16.Konyaspor 35 8 14 13 -14 37
17.Gazişehir Gaziantep 35 9 18 8 -15 35
18.Hatayspor 35 7 15 13 -10 34
19.Pendikspor 35 8 18 9 -31 33
20.İstanbulspor 35 4 24 7 -42 16