Tarih: 12.10.2023 17:37

T.C. kimlik numarası 0,2,4,6 ve 8 ile bitenlere para yatacak iddiası

Facebook Twitter Linked-in

Haberlerin içeriklerinde "Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan verilen sosyal yardım ve destek ödemelerine her geçen gün yenileri eklenmeye devam ediyor. Devlet, dar gelirli ve ihtiyaç sahibi olan herkese ısınma yardımı, aile yardımı, fatura yardımı, gıda yardımı, engelli yardımı, bakım maaşı ve daha birçok destek ödemesi sağlıyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Ramazan Bayramı öncesi yardımlara hız verdi. Ödemeler bayram öncesi hesaplara geçmeye başladı. Hala müracaat etmeyenlerin ise 3 gün süresi var." ifadeleri yer aldı. Ayrıca bu iddia, sosyal medya mecralarında da dolaşıma girdi. 

Bu iddaları araştıran resmî bir Haber Ajansı araştırmaları sonucunda bu haberlerin dolandırıcılık olduğu ve  iddiaların arka planını araştırmak için Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı yetkilileri ile temasa geçti.

Yapılan açıklamada, internet sitelerinde ve sosyal medyada yer alan "T.C. kimlik numarası 0,2,4,6 ve 8 ile biten vatandaşlara yardım yapılacağına yönelik haberlerin" gerçek dışı olduğu belirtildi. Bakanlığın hali hazırdaki yardım çalışmalarının "Aile Destek Programı" kapsamında yürütüldüğü açıklandı ve vatandaşlar dolandırıcılara karşı uyarıldı.  ile ortaya atıldığı; iddiaların arka planını araştırmak için Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı yetkilileri ile temasa geçti.

Yapılan açıklamada, internet sitelerinde ve sosyal medyada yer alan "T.C. kimlik numarası 0,2,4,6 ve 8 ile biten vatandaşlara yardım yapılacağına yönelik haberlerin" gerçek dışı olduğu belirtildi. Bakanlığın hali hazırdaki yardım çalışmalarının "Aile Destek Programı" kapsamında yürütüldüğü açıklandı ve vatandaşlar dolandırıcılara karşı uyarıldı. 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —