Tarih: 14.05.2020 16:57

Van'da Vefa Destek Grubu'na saldırdı: 2 kişi hayatını kaybetti

Facebook Twitter Linked-in

 Özalp Belediyesi ekibinin köye yardım dağıtıp ilçe merkezine dönerken, Mehmetalan Mahallesi yakınlarında saat 12.00 sıralarında arkalarından yaklaşan bir araç içerisinde bulunan kişi veya kişiler tarafından uzun namlulu silahlarla saldırı düzenledi.

İKİ KİŞİ OLAY YERİNDE HAYATINI KAYBETTİ

Alınan bilgiye göre;Saldırıyı gerçekleştiren araç olay yerinden kaçmış, Saldırıda bir belediye çalışanı ile ilçe merkezine dönerken yoldan aldıkları bir sivil vatandaşımız olay yerinde hayatlarını kaybetmiş, araçta bulunan diğer belediye çalışanı ise saldırıdan yaralı olarak kurtulmuş ilk müdahale  Özalp Devlet Hastanesinde yapılmış. Daha sonra SB Van Eğitim Araştırma Hastanasine nakledilen yaralı burda tedavi altına alındı. Van Valisi Mehmet Emin Bilmez, Özalp ilçesinde Vefa Sosyal Destek Grubu ekibinin içerisinde bulunduğu araca düzenlenen silahlı saldırıda kurtulan yaralıyı ziyaret ederek etti. 

 Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Sebahattin Çelik ise yaralının genel durumunun iyi olduğunu belirterek, "Hayati organlarına herhangi bir zarar gelmemiş. Herhangi bir cerrahi müdahale de düşünülmüyor. Yaralımızı servise alacağız" ifadelerini kullandı. Saldırganların yakalanması için bölgede geniş kapsamlı operasyon başlatılmıştır. Ayrıca olay ile ilgili inceleme ve soruşturma başlatılmıştır" denildi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —