Tarih: 08.04.2021 15:27

VEAH Cerrahi Endoskopi Ünitesi Bölgenin Umudu Oldu.

Facebook Twitter Linked-in

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin yenilenerek modern cihazlarla donatılan Van ve Bölgenin multidisipliner özellikli tek Ünitesi haline geldi. 2018 yılında açılan daha sonra İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Mahmut Sünnetçioğlu ve Veah Başhekimi Doç. Dr. Sebahattin Çelik yönetiminde multidisipliner yapıya kavuşturularak Van ve Bölgeye model oluşturan birim, hem teknik altyapısı hem fiziksel alanları geliştirilerek hizmetlerine devam ediyor.

Konuyla ilgili açıklama yapan Genel Cerrahi Uzmanı Dr. Sait Tayfun, Cerrahi Endoskopi işlemleri,  hem Genel Cerrahi Uzmanları hem de Genel Cerrahi Yan dal Uzmanları tarafından yapılıyor,  tecrübeli bir ekibimiz var bölgemizde özefagus ve  mide kanserleri yoğun olarak görülmekte ve ‘’Cerrahi endoskopi Ünitesi’’ Halk Sağlığı açısından büyük önem arz etmektedir;  hastanemizde her gün yapılan işlemler sonrası bir iki kişiye kanser teşhisi konulmaktadır dedi.

  Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Sebahattin Çelik “Yemek borusundan, kalın bağırsağa, safra yollarından soluk borusuna kadar pek çok görüntüleme işlemeleri Endoskopi Ünitemiz içerisinde yapılıyor. Günde yaklaşık 25-30 hastamıza işlem yapılmaktadır dedi.

Başhekim Doç. Dr. Çelik; Kanayan bir ülser varsa, o ülserin kanamasını durdurmak, polip varsa polibi çıkarmak, darlık varsa stent adı verilen tüpler yerleştirmek, yemek borusundan kanayan herhangi bir varis varsa oraya bant atmak tedavi olanakları arasında. Safra yolları ve karaciğer hastalıklarının tedavisiyle ilgili olarak da en modern endoskopik imkânlar ve bilimsel altyapı mevcuttur dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —