Tarih: 09.08.2019 10:58

YÖK Sağlık Lisans tamamlamada Mağdur Yaratmaya Devam Ediyor!

Facebook Twitter Linked-in

YÖK, sağlık ve ilahiyat alanlarında önlisans programlarından mezunların, lisans tamamlama başvuru ve tercihlerini almaya devam ediyor. İlk zamanlarda tüm öğrencileri çok memnun eden ve heyecan yaratan Bakanlar Kurulu ve Yök'ün bu başarılı uygulaması 2014 yılı öncesi mezunlar faydalanabilecek diye anlamsız bir kısıtlama getirmesi sonucu tüm ilgili insanları üzmüş ve hayal kırıklığı yaratmıştı. Yaklaşık 6 yıl geçmesine rağmen bu çerçeve genişletilmemiş sadece 2014 yılı mezunlarının faydalandığı bir hizmet olmuştur. Her geçen yıl mezun olan sağlık önlisas öğrencileri bu kapsamın genişletilmesi umuduyla beklemekte olsa da ne bakanlar kurulundan, ne de Yök’ten her hangi bir olumlu iyileştirilme yapılmamıştır.

2014 sonrası mezun olan, mağduriyet yaşayan öğrencilerin anlam veremediği bu manasız ısrarın ne kadar uzayacağını bilmediklerini dile getirerek; Bakanlar Kurulu ve Yök'ün her geçen gün çığ gibi büyüyen mezun ve mağdur insanların derdine çare olmalarını bekliyorlar. 

Öte yandan Yerleştirme işlemleri, adayların mezuniyet not ortalamalarının iki katı alınarak hesaplanan yerleştirme puanlarına ve tercihlerine göre sıralamaya tabi tutularak yapılacak. Başkanlığımızca belirlenen sağlık önlisans programlarından 19.11.2014 tarihinden önce mezun olan adaylar 2019 Sağlık Lisans Tamamlama Programına başvurabilmektedir uyarısı ile karşılaştıkları anda tüm hayalleri yıkılıyor. 

Bakanlar Kurulu ve Yök'ün başta çok önemli ve başarılı olarak yapmış oldukları bu faydalı uygulamanın daha fazla mağdur yaratmadan düzeltilmesi elzem hale gelmiştir.''19.11.2014 tarihinden önce mezun olan adaylar 2019 Sağlık Lisans Tamamlama Programına başvurabilmektedir 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —